Spis treści

\r\n

WSTĘP

\r\n

ROZDZIAŁ  I.
OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA KONKURENCJI ORAZ STRATEGIE KONKURENCYJNE
1.1. Istota konkurencyjności przedsiębiorstw
1.2. Czynniki kształtujące konkurencyjność przedsiębiorstw
1.3. Typy konkurencji
1.4. Elementy analizy konkurencji
1.5. Ogólne strategie konkurencyjne
1.6. Strategie konkurencyjne ze względu na udział firmy w rynku

\r\n

ROZDZIAŁ  II.
MODEL „PIĘCIU SIŁ M. E. PORTERA” JAKO PODSTAWOWA METODA ANALIZY KONKURENCJI W SEKTORZE
2.1. Analiza otoczenia konkurencyjnego
2.2. Groźba nowych wejść
2.3. Rywalizacja między istniejącymi firmami – konkurencja w sektorze
2.4. Groźba substytucyjnych wyrobów lub usług
2.5. Siła przetargowa nabywców
2.6. Siła przetargowa dostawców

\r\n

ROZDZIAŁ  III.
ANALIZA KONKURENCJI PRZEDSIĘBIORSTWA NA PRZYKŁADZIE FIRMY „X”
3.1. Charakterystyka firmy „X”
3.2. Analiza kluczowych czynników sukcesu
3.3. Analiza SWOT
3.4. Analiza portfela asortymentowego
3.5. Mapa grup strategicznych
3.6. Analiza „Pięciu sił Portera”
3.7. Analiza konkurencji firmy „X” w porównaniu z inną firmą działającą w tym samym sektorze

\r\n

ZAKOŃCZENIE

\r\n

SPIS TABEL I RYSUNKÓW

\r\n

LITERATURA