Spis treści

\r\n

WSTĘP

\r\n

ROZDZIAŁ  I.
ZARZĄDZANIE PRZEDSIĘBIORSTWEM – PODSTAWOWE POJĘCIA
1.1. Pojęcie i istota zarządzania
1.2. System celów przedsiębiorstwa
1.3. Organizacja zarządzania
1.4. Funkcje zarządzania
        1.4.1. Planowanie
        1.4.2. Organizowanie
        1.4.3. Kierowanie
        1.4.4. Kontrolowanie
1.5. Nowoczesne kierunki w zarządzaniu

\r\n

ROZDZIAŁ  II.
OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ
2.1. Istota jakości oraz zarządzania jakością
2.2. Systemy jakości
        2.2.1. System zapewnienia jakości według norm 9001 – 9004
        2.2.2. Zintegrowane systemy zarządzania jakością
2.3. Pojęcie kompleksowego zarządzania jakością (TQM)
2.4. Charakterystyka TQM
2.5. Osiem kroków TQM w kierunku ciągłej poprawy jakości
2.6. TQM w rozwiniętej gospodarce rynkowej
2.7. Kompleksowe zarządzanie jakością TQM w przedsiębiorstwie
2.8. Kaizen jako koncepcja ciągłego doskonalenia i usprawniania
2.9. Główne koncepcje Kaizen
2.10. Systemy Kaizen

\r\n

ROZDZIAŁ  III.
CHARAKTERYSTYKA I OCENA WYKORZYSTANIA METODY KAIZEN W FIRMIE „X”
3.1. Metodyka badań empirycznych
3.2. Cele zarządzania metodą Kaizen w firmie „X”
3.3. Charakterystyka metody Kaizen w badanej firmie
3.4. Ocena wykorzystania metody Kaizen – badania ankietowe
        3.4.1. Ocena jakości oferowanych produktów i świadczonych usług
        3.4.2. Ocena poziomu usatysfakcjonowania klientów
3.5. Proponowane formy doskonalenia zarządzania metodą Kaizen w firmie „X”

\r\n

ZAKOŃCZENIE

\r\n

SPIS RYSUNKÓW I TABEL

\r\n

LITERATURA